Simon Conder Architects

Conversion of a group of redundant farm buildings in Buckinghamshire.  The walls and original timber framing were sympathetically restored with partial underpinning, specialist crack repairs and traditional carpentry methods. We provided intensive details for the dramatic modern bridge, balcony, openings and stairs.

main kitchen living area maintained the original double height barn space – new birch ply linings to walls

the free spanning cranked oak spiral stair sits within a free standing radiused glass enclosure

the new stair a 50mm crimped ribbon of finger jointed quarter sawn oak

top landing support bar provides moment connection and provision for seasonal cross grain movement

a letterbox frame comprising steel facing angles with in situ RC backing lintel

the barns; main barn space to the left