Sill to Sill Architects

We provided our design service free of charge to help realise the Sill to Sill design which was the winning entry for an Architecture Competition held by Hackney City Farm, an environmental charity based in East London.

The design seeks out and reuses discarded timber sash windows, relocating them playfully across the facade of the new shop. These windows, cut from their original homes, are given a new lease of life as bench, counter, roof light, notice board or shelf, proudly displaying plants and herbs on their colourful sills and flooding the interior space with light.

Continuing the recycle and reuse ethos; the walls around the windows are constructed from old scaffolding boards. The design utilised basic timber construction techniques and simple materials in a manner that was easily assembled by a team of unskilled volunteers. We developed a simple framing system that integrated robustly yet subtly with the scaffold plank envelope.

elevation

elevation

under construction

inside the shop