Architype

Comprising a Victorian school refurbishment alongside challenging new build single and double storey elements whilst marrying a crisp aesthetic with high thermal performance..Design was also mindful of high levels of security required and the need for a damage resistant internal and external envelope.

the new block-rear section asymmetric roof is formed in finger jointed glulam frames, clear storey window ties massing of single and double storey blocks together

rear yard elevation of new block; cavity masonry supported onto steel frame with wide 200mm cavities, Schoeck thermal breaks were used to connect masonry support steelwork back to the new steel frame

internal view of finger jointed glulam roof frames with north light windows

the south elevation of the new block abuts an existing games area at a raised height requiring glass blocks to maintain robustness and light transparency, photo courtesy of Ian Hayton